Florilegio

Florilegio : Bloemendecoratie Bois du Cazier gedurende 4 dagen

De Bois du Cazier, charleroi, werd opnieuw gedecoreerd door de leden van de BFAS, een Belgische vereniging in de bloemsierkunst.

Terwijl de dames van Louvain-la-Neuve de ingang aan het decoreren waren, was een ander gepassioneerde groep uit Marche actief met een compositie van meer dan 1500 hortensias. Andere leden van de Belgian Flower Arrangement Society hebben ook binnenin de site hun steentje bijgedragen. Zo decoreert de Luikse delegatie een oude dynamo van het museum. De equipe daarnaast, komende uit Waals-Brabant garneert de machineruimte. Marie-Laure Maraite, voorzitster van deze vzw legt uit: “Wij willen zo veel als mogelijk met bloemen, planten, bladgroen en fruit, gevonden in de natuur  werken”

Ook de afvaardiging Charleroi Val de Sambre behartigt een plaats op de site. Eén van de leden, Annie Ligny, penningmeester van BFAS: “de Bois du Cazier is een historische en emotionele locatie. Ik vind dat Charleroi veel heeft moeten afzien van een slecht imago de laatste 10 jaar. Grote inspanningen zijn reeds geleverd om dit beeld te veranderen. Daarom dachten we om deze historische site op te sieren met een florale toets. Dit laat eveneens toe om veel mensen aan te trekken aangezien onze leden afkomstig zijn van over heel Belgie.”

 

Meer te zien op :

Florilegio

Bois du Cazier 2015

adminFlorilegio